Alkuihmettelyt ja suunnittelut.

Mietiskelin ensin tarkemmin seppeleen käyttötapoja ja oli alusta asti selvää että seppeleen yleisluonne tulee olemaan tavallisia seppeleitä kevyempi ja raikkaampi sävyisempi. Suruseppeleet siis syrjään ja siirrytään hetkeksi iloisempiin syntymäpäiväjuhlaseppeleen valmistujaisiin. Juhlien päätähtenä toimii hyvä ystäväni, hänen mieltymyksiään ovat Mötley Crüe- musiikki ja tropiikin kukat.

Seppelepohjan valmistamisesta keskustelin työpaikkaohjaajani, työkavereideni ja opiskelukavereiden kanssa. Yleisesti sain ystäviltäni ja sukulaisilta positiivista palautetta ideasta ja keveämmästä ajatuksesta, joten hommiiiiiiin. Materiaalitilaus 2.4. Työn toteutus seuraavalla viikolla.

Ajatuksena on siis tehdä seppele, joka on päällystetty Mötley Crüe.n sanoituksilla ja nuoteilla. Lisänään 3 erikokoista kukkaryhmää ja muuta härpäkettä joista myöhemmin lisää. Päävärinä violetti, lisänä tummanvihreää ja oranssia. Miltäs kuulostaa?

Suurin osa seppeleen työvaiheista on mulle uusia, joten saattaa välillä soijaa pukkailla ;).

 

Työn aloittaminen.

1. Mitat. Seppeleellä tulee olla oikea, korkeus, keskustan koko jne. suhteutettuna kokonaisleveyteen..

112.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Valmista seppelepohjaa hyödyntämällä kokeilen saada pyöreän (halkaisija 60 cm), tasaisen muodon taivuttamalla kaniverkosta (on tukevampaa ja tiiviimpää kuin kanaverkko). Rautalangalla sidotaan taittokohdat kiinni ja näin meillä pitäisi olla seppeleeseen tukeva,kevyt runko. Katsellaan kuinka käy ;)       

                        110.JPG                    

 

Ainakin alku vaikuttaa lupaavalta. Verkko tuntuu kyllä melko jäykältä...

 

25.3

Illan 2. yritys... Naputtelin tossa puoltoista tuntia ja kaikki hävisi.. Kuvien kanssa on vaikeuksia. En saa niitä oikeille paikoille ja lataus kestää toudella pitkään.... Toivottavasti nyt onnistuu.

Keskustelin tänään  työkavereideni, ystävieni , luokkakavereideni kanssa seppeleen toteutuksesta ja oikeista työn mittasuhteista. Yllätys, että tekemäni 1. mittalaskut eivät ole ne oikeat vaan työn osittainen transparenttisuus( läpinäkyvyys) on otettava huomioon.  No, tulipahan varmuutta suhdelaskentaan, nuo numerot kun on mulle ollu vaikeita aina.

026.JPG

Mittojen muuttamisesta seurasi aika suuria ongelmia, noinkin `pieneksi` asiaksi. Opin monen muun asian lisäksi sen että valmis tuki pohja on levennettävä oikean kokoiseksi, muoto jää muutoin vajaaksi. Aallonharjaa oli hankalaa toteuttaa seppeleen runkoon ja mietin seuraavaksi sen toteuttamista  erillisenä. Nopeutta kiinnityksiin toi nippusiteet, mikä hieno keksintö tällaisessa toteutuksessa. Vaihtoehto rautalankakiinnityksiin olisi mennyt kauemmin. Kokonaiskesto seppeleen toteutukseen tällä menetelmällä 2h. Työaikaa haluan saada pienemmäksi seuraavalla kerralla, eli 2. toteutus tapahtuu lähiaikoina.

011.JPG028.JPG

Tässä valmis seppelerunko. Ja valokuvausta on muuten hyvä harrastaa, kuvista oppii  :).

038.JPG

Testiversio  nuottien/sanoitusten asettelemisesta. Musiikki on äärettömän inspiroivaa samoin ihmisten ihanteiden erilaisuus, siitä se ajatus tähän lähti. En halua rajata aluetta yhteen ja tiettyyn kappaleeseen, mutta nostaa kyllä pari kappaletta enemmän näkyviksi.

Tunnen ystävääni sen verran hyvin että tiesin etukäteen jo joitain selkeitä linjoja materiaalin suhteen, tosin haluan kyllä keskustella ja tutkia asiaa vielä hiukan lisää :).

 Phalaenopsis- orkidea on pääosassa isossa ja pienessä koossa. Hyötykäytän ruukkukasvin juuria ja lehtiä. Kokeilin käyttää miniorkideaa kokonaisena, mutta vaikutelma oli aivan liian raskas. Osa kukista tulee seppeleeseen suppiloihin (muovi,) ja suppilot sanapaperirulliin. Rullat kiinnitetään runkoon nippusiteillä. Osan kukinnoista liimaan. Kasvimateriaalia tulee sekä seppeleen sisä- että pintapuolelle.

049.JPG

Sijoituspaikkana tulee olemaan yhdistetyn keittiö/olohuone tilan ikkuna, jonka toisella puolella on parveke.

 

Tässä tämän illan/yön tarinat. Palaamisiin, hyvää yötä.