30.3

Blogipäivitykset jääneet vähäisiksi. Koen liikaa aikaa vievänä tämän valitsemani väylän. Tai tekstin kirjoittaminen onnistuu, mutta kuvien kanssa hankaluuksia. Jonkin verran kommentteja olen saanut, mutta tässä vaiheessa Facebook on saavuttanut enemmän lukijakuntaa.

Työntäyteinen pääsiäinen. Joka päivä olen ajatuksissa työstänyt materiaalivalintoja ja niiden tarkempia käyttöjä. Värimaailmassa pyrin noudattamaan vastasävyharmoniaa, jolloin jokainen väri erottuu voimakkaana.

Kukka materiaalina Phalaenopsis (iso ja pieni), sankarin suosikkikukka. Käyttö suppiloissa ja liimattuna. Sopii hyvin käytettäväksi kumpanakin, koska miniorkidealle riittää suppilossa vesi n. 2 päiväksi ja liimaamalla yksittäisen kukan kesto ilman erillistä juottamista 3 päivää. Korkeus saa nousta vain 2,5 cm valmiista rungosta. Varakukkana Anemone sininen, Iso yksittäinen kukka ja matala avautuneena... hmmm. Tuleekohan ne miten nuppuisina koululle...Freesia varakukkana antaa väriä mikäli Asclepias jää pois, samalla myös samaa muotoa orkidean nuppuvanoille. Lisäksi materiaaleina Liriope, T-grass stripe, Leucaspermum (suppiloissa, liimattuna), Brunia(liimattuna) ja Anigozanthos(suppiloissa ja liimattuna.. Nämä materiaalit tukevat tropiikki ajatusta. 

Aallonharja toteutus mietitytti. Toteustapa ei ole hyvä kyseisen muodon tekemiseen ja lisäksi se veisi työstä pois haluttua tunnelmaa. Niin ja keskusteluissa ilmeni myös kysymyksiä  aallonharjan tarpeellisuudesta... Jätän sen pois ja teen kokopyöreän seppeleen, suhdelukuna 1:4.

Sain liimattua verkon päälle lääkekaapista lainattua harsoa. Materiaalin liimaus suhteellisen nopeaa tehdä. Täytyypä kiinnittää huomiota sen harson peittämiseen ;). Orkidealehden kiinnityksen kanssa vaikeuksia ja edelleen tuntuu tulevan liian raskas vaikutelma vaikka käyttäis yksin ja miniorkedean lehtiä.... Lyhyt Aspidistra sopii paremmin tuomaan selkeää vihreää ja antaa silti kevyen vaikutelman. Sankarin 1. suosikkina oli selkeitä vihreitä. Kukkaryhmät tulevt samoille kohdin kummallekin puolelle.

017.JPG

 Keltainen neulaprotea sopii huvin seppeleen sisäpuolelle antamaan kolmiulotteisuutta. Sekä muodostamaan  heinien ja lehtien kanssajatkuvaa liikkeen tunnetta. Kukan olemus näkyy lähes samanlaisena. kun tarkastellaan seppelettä kummaltakin puolelta sijoituspaikassa.  Tumma lehti antaa hyvän kontrastin kirkkaalle keltaiselle luoden samalla musiikkityylin kuuluvaa tummuutta. Varakukkana Ranunculus keltainen. Samankaltainen avautumissuunta ja pyöreys.

028.JPG

2.4

Materiaalitilaukset tehty...vähän juosten ... Yllättävän vaikeaa keksiä varakukkia, varsinkin kun en ollut tehnyt vielä kustannuslaskelmia. Kävin Helsingin Kukkatoimituksessa esittäytymässä ja hakemassa päivällä inspiraatioita. Sain yrittäjältä luvan tehdä siellä kauppoja J. Mukava henkilökunta.

7.4

Liimaostoksilla sunnuntain. Clas Ohlsson auki. Hyvät valikoimat ja edullisesti. Kyselin myyjältä apuja valintaani, mutta aika niukat oli hänen tietonsa/myyntitaitonsa. Päädyin putkilomaiseen liisteriin, koska se oli ainoa missä mainittiin paperi/pahvi. Toivottavasti nyt pysyy paperit paikallaan ;).

Kyllä pysyi ihan kohtuullisesti. Notkeampi ja helpommin levittyvämpi , ehkä tapettiliisteri , olisi ollut helpompi levittää. Aikaa meni vain 20 min. Pohjapaperina käytin siis ihan normaalia A3, paperia. Päälle tulee vielä sanapaperit. Olin tyytyväinen läpinäkyviin aukkoihin. Ihan hyvä tästä tulee :). Huomenna siis toteutus ja jatkoa seuraa :). Kustannuslaskelmat tehty.

004.JPG